Mix OSTALO Vaterpolo

JELENIĆ: Odbrana zlata iz Rija je naš cilj

Odbrana olimpijskog zlata u Tokiju, jačanje domaćih klubova i potpuna konsolidacija srpskog vaterpola, osnovni su ciljevi Vaterpolo saveza, istakao je predsednik Viktor Jelenić za sajt VSS.

– Nije potrebno da govorim šta je korona uradila čitavom svetu, svakoj oblasti, kakvu je štetu napravila. Svedoci smo borbe u neku ruku za opstanak, borbe u kojoj provođenje mera državnih organa moramo da sprovodimo dosledno sa jednim jedinim ciljem – da sačuvamo zdravlje. U toj priči sve je drugo na margini, ali je jasno da smo pokušali da u sportu uradimo sve što je potrebno da ga sačuvamo koliko je to u ovom trenutku moguće – rekao je Jelenić.

Pojavom pandemije život se promenio u celom svetu, pa tako i sportski. Prilagođavali su se i vaterpolisti, odložene su u OI u Tokiju, koje su bile glavni cilj “delfina”, ali ostao je glavni i za ovu godinu.

– Nadam se da će selektor Savić sa igračima imati sve potrebne uslove za rad kako bismo nastavili kontinuitet medalja od Sidneja 2000, a cilj je, naravno, odbrana zlata iz Rija. Uz dalje jačanje klubova, još neki povratak naših internacionalaca mogli bismo da kažemo da smo na pravom putu i da za budućnost ne bi trebalo da brinemo – poručio je Jelenić.

Predsednik VSS je naveo i da je vaterpolo imao “ogromnu pomoć predsednika države Aleksandra Vučića, Vlade Srbije, ministra sporta Vanje Udovičića”.

– Podsetiću da su nam 2018. pomogli da vratimo dugove, da smo naredne godine dobili sredstva koja su podeljena svim klubovima. Zatim, pripao nam je deo kolača od 1,1 milijardu dinara za klubove u olimpijskim sportovima. Klubovi lakše dišu, manje je problema, primetno je i pojačanje igračima iz inostranstva… Još nismo moćni da vratimo najbolje igrače, ali verujem da ćemo se, ako ovako nastavimo, približiti i tome – rekao je predsednik VSS. – Dakle, uloga države je ogromna, bez nje bismo teško išli napred i naša zahvalnost je ogromna. Potrudićemo se da kako rezultatima, tako i jačanjem organizacije tu podršku opravdamo.

waterpoloserbia.org

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *