OSTALO Rukomet

NOVI PORAZ “ORLOVA”: I Vujovićeva Slovenija pobedila Srbiju

“Orlovi” nisu raširili krila ni u Mariboru. Rukometaši su posle poraza od Austrije (30:32) večeras u dvorani “Tabor” pred 1.000 gledalaca bili nemoćni i protiv Slovenije – 24:30 (10:16). Izabranici Nenada Peruničića su u EHF nedelji pokazali mane, koje će pokušati da poprave do Evropskog prvenstva od 9. do 26. januara iduće godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

Puleni Veselina Vujovića krenuli su žestoko, poveli sa 5:2, ali su naši uspeli da dođu do daha i u 14. minutu izjednače na 7:7. Međutim, Srbi potom prave nekoliko grešaka, što domaćin koristi da se u 27. minutu odlepi na 14:9. U nastavku Srbi su zahvaljujući Aleksi Kolakoviću uspeli da se primaknu na 13:17. Nažalost, brzo su pali i Slovenci su u 51. minutu vodili sa 27:19. Do kraja meča raspoloženi Radivojević i golman Cupara uspeli su da trgnu saigrače i ublaže poraz. Kod domaćina najubojitiji su bili Bombač sa pet i Šoštarič sa četiri gola.

SRBIJA: Milosavljev (pet odbrana), Cupara (sedam odbrana), Radivojević 5, Zelenović 3, Z. Nikolić 3, Obradović 2, Vujić 2, Kolaković 2, V. Ilić 1, Stevanović 1, Marsenić 1, Crnoglavac 1, J. Nikolić 1.

Novosti.rs

FOTO: RSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *