Mix OSTALO

MOTO GP: Pobeda Markeza, evo šta je obeležilo trku u Australiji (VIDEO)

Žestok dvoboj na pisti na Filip Ostrvima između dva Španca Marka Markeza vozača Honde i Maverika Vinjalesa asa Jamahe pripao je već na prošloj trci krunisanom Markezu!

Vinjales, koji je veći deo trke za Veliku nagradu Australije vodio nije izdržao pritisak i pao je u poslednjem krugu pokušavajući da uzvrati Markezu koji ga je pretekao nekoliko krivina pre toga.

Ovo je Markezova 11 pobeda u ovoj sezoni na 17 trka, 55 u najjačoj klasi Moto GP i 81 u karijeri. Drugo mesto pripalo je britanskom vozaču Kali Kračlou na Hondi, i a treće domaćem vozaču Džeku Mileru na Dukatiju.

Italijan Valentino Rosi, najpopularniji vozač na planeti, danas je vozio 400. trku u karijeri. Iako je poveo trku na kraju je bio osmi.

https://www.youtube.com/watch?v=cMUnxJKy-S4

Na samom početku trke dogodio se strahovit incident koji je nekim čudom prošao bez težih posledica. Vozač Dukatija Italijan Danilo Petruči je bukvalno katapultirao sam sebe sa sedišta da bi zatim jezivi let kroz vazduh završio udarcem u motocikl Francuza Fabia Kvartarara pa su obojica završila pored staze, srećom bez težih povreda.

U generalnom plasmanu vodi Markez sa 375 poena ispred vozača Dukatija Italijana Andreje Dovisioza na Dukatiju sa 240 i Španca Aleksa Rinsa na Suzukiju sa 183 bodova.

Sledeća trka se vozi 3.novembra na pisti Sepang za Veliku nagradu Malezije.

Novosti.rs

FOTO: twitter

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *