Borilački sportovi SPORTSKI MIX

NAJBOLJI TEKVONDISTI SVETA U BEOGRADU: Više od 800 boraca iz 43 države!

Predstojećeg vikenda na programu je Galeb Belgrade Trophy, izuzetno jak turnir koji okuplja više od 800 boraca iz 43 države, a među njima i veliki broj olimpijskih, svetskih, azijskih šampiona iz celog sveta. Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2019 je tekvondo turnir G1 kategorije, spada među najjače u Evropi i ove godine će biti održan po 18. put, pa se simbolično može reći da organizator TK Galeb proslavlja punoletstvo.

Prethodnih dana u TK Galeb borave reprezentativci Irana, Australije, Crne Gore i Srbije, pa se samo na jednom treningu moglo izbrojati 10 svetskih prvaka!

FOTO: TK GALEB/STEFAN ALEKSIĆ

Iako ove godine na tatami ne izlaze Milica Mandić i Tijana Bogdanović (Tijana se nalazi na Svetskim vojnim igrama u Vuhanu), publika će i dalje imati priliku da gleda ostale srpske najbolje borce – Vanju Stanković, Anu Tepavac, Damira Fejzića, Dmitrija Nagajeva, Nađu Savković, Aleksandru Radmilović, Budimira Krivokuću, Nikolu Vučkovića, Nadicu i Dušana Božanića…

FOTO: TK GALEB/STEFAN ALEKSIĆ

– Drago mi je što i pored naporne sezone mogu da vidim toliko kvalitetnih boraca na Galebovom Trofeju. Prošlog vikenda smo učestvovali na Gran pri turniru u Sofiji gde su Milica i Tijana osvojile bronzane medalje i samim tim povećale šanse za učešće na Olimpijskim igrama. Ceo nacionalni tim Irana je već nekoliko dana u Beogradu, kao i Australije, a očekujemo dolazak brojnih boraca na naš turnir u pokušaju da osvoje značajne poene za olimpijsku listu, budući da trka za ulazak u sam vrh traje do kraja godine. Samim tim, i ove godine možemo izbrojati na desetine osvajača velikih medalja iz celog sveta, što omogućava domaćoj publici da iz prvih redova gleda fantastične borbe – istakao je Dragan Jović, generalni direktor turnira.

FOTO: TK GALEB/STEFAN ALEKSIĆ

– Godinama unazad naš turnir krasi sjajna organizacija, trofejni borci, kao i fantastična atmosfera tokom tih nekoliko dana. Podigli smo turnir na veoma visok nivo, i to je svake godine izazovno održati. Imamo jak, uigran organizacioni tim, ne sumnjam u odličan ishod.
U subotu će biti održano takmičenje za kadetske i juniorske kategorije, dok u nedelju na borilišta izlaze seniori. Četvrtfinalni i polufinalni mečevi, a zatim i finalni, očekuju se u nedelju od 16 sati, a organizator poziva sve zainteresovane da dođu do hale Aleksandar Nikolić (nekadašnji Pionir). Ulaz je besplatan, a sjajan doživljaj zagarantovan.

Kurir.rs

FOTO: TK GALEB

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *