ŽREB JE TAKO HTEO: Finale Kupa na stadionu Partizana

Predstavnici fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda složili su se danas da domaći teren u finalu Kupa Srbije ne znači mnogo jer je reč o samo jednoj utakmici.

Finale Kupa Srbije izmedju fudbalera Partizana i Crvene zvezde igraće se 27. maja od 19.00 na stadionu u Humskoj, odredjeno je danas žrebom u Fudbalskom savezu Srbije.

Partizan je na žrebu predstavljao pomoćni trener Ljubiša Ranković, dok je ispred Zvezde bio sekretar stručnog štaba Goran Negić. Njih dvojica su prvo promešali kuglice, a potom je sportski direktor FSS Goran Bunjevčević izvukao kuglicu u kojoj je bilo ime Partizana.

„Meni je drago što ćemo igrati u Humskoj, posebno što smo poslednja dva derbija u prvenstvu igrali kod njih. Da li imamo prednost ili ne, to će se videti. Poslednje finale dva kluba, 2001. godine, bilo je na Marakani i dobio je Partizan, tako da domaćinstvo ne menja ništa… Prednosti nema, finale je finale. Mi smo trenutno koncentrisani na nedelju, a posle toga ćemo razmišljati o finalu Kupa“, rekao je Ranković posle žreba.

Trofej u Kupu Srbije braniće Partizan.

„Domaćinstvo ne znači ništa. Dueli Zvezde i Partizana i ove, ali i prošle sezone, pokazali su da domaćinstvo ništa ne znači. Mislim da će Partizan u ovoj situaciji u kojoj je trenutno imati psihološku prednost, ali to nama daje za nadu i za pravo da udjemo još jače, još agresivnije nego u poslednjim derbijima i da pokažemo stvarno ko je bolji“, rekao je Negić.

Ostavite odgovor