VUJANIĆ: Aranitovićev pravi potez, kao moj

Preći iz Zvezde u Partizan i obrnuto se u Srbiji ravna sa smrtnim grehom. Jedan od onih koji su taj greh „okajali“ je i bivši reprezentativac Miloš Vujanić.

Sličan potez je u sredu napravio 19-godišnji bek Aleksandar Aranitović, a Vujanić za B92 kaže da je najbolji mogući jer u Zvezdi nije dobio šansu.

Od Vujanićevog prelaska je prošlo 16 godina, ali se i košarkaška slika u Srbiji umnogome promenila. Sama država promenila tri naziva.

 

„Ja sam u tom periodu napravio najbolji potez u svojoj karijeri, prelaskom iz Zvezde u Partizan s tim što je Zvezda u tom periodu bila loša: loša organizacija, loši rezultati i dobio sam ponudu od Partizana koju sam prihvatio i ispostavilo se kao pun pogodak. Partizan je posle četiri godine dominacije Budućnosti napravio vrlo jak sastav sa Duškom Vujoševićem i ostalo sve znamo kako je išlo“, kaže Vujanić za B92. 

Partizan je pod Vujoševićem počeo sa dominacijom koja je trajala više od decenije, ali je u međuvremenu Zvezda preuzela primat. Vujanić kaže da upravo to može da pogoduje razvoju Aranitovića. 

„Sad je Partizan u nekoj drugoj situaciji i dosta lošijoj nego kada sam ja prelazio. On je mlad, tek će da pokaže svoje umeće. Ima peh sa tim povredama ali je mlad i to je dobro što se sad desilo. Mislim da je Partizan za njega u ovom trenutku odlična opcija. Klub kreće od samog početka sa mladim igračima i tu on mora da traži svoju šansu oko igranja i da se nameće“, ističe bivši reprezentativac.

B92.net

Ostavite odgovor