TEODOSIĆ: Bol nije važan, došli smo da odbranimo titulu

Preko granice bola je Miloš Teodosić spreman da igra kako bi sa ekipom CSKA uspeo u Moskvu da vrati pehar Evrolige. Zadatak neće biti ni malo lak, što zbog toga što im je Olimpijakos prvi rival, što zbog činjenice da se igra u „Sinan Erdem“ dvorani koju ne pamti po dobrom.

– Može se reći da ovo nije najsrećnija dvorana za nas, ali su ti porazi bili davno i to so stvari koje su iza nas. Moramo da ih zaboravimo i da se fokusiramo na utakmice – jasno Teodosić stavlja do znanja da ne traži alibi.

Čak ni u tome što nije 100 odsto spreman.

– Generalno je fajnal-for takav da i sa dva ili tri treninga moraš da odigraš. Fizički možda nisam u potpunosti spreman, mentalno jesam i potrudiću se da pomognem ekipi. Osećam bol, ali je to manje važno. Fokusiraću se na igru i trudiću se da na to ne obraćam pažnju.

Prednost za Moskovljane bi moglo da bude to što su prošle godine osvojili pehar, tako da mogu da budu malo rasterećeniji.

– Možda sa te strane jeste, jer smo osvojili titulu prošle godine. Međutim, sada smo došli ovde da je odbranimo i možda je u neku ruku teže odbraniti nego osvojiti trofej. Videćemo to u narednim danima. Iskustva nam ne manjka i to moramo da pokažemo na parketu.

Tim iz Pireja nije nepoznanica za CSKA, u ligaškom delu Evrolige je oba puta slavio ruski tim.

– Oni već dugi niz godina igraju zajedno, ne menjaju se mnogo i sjajna su ekipa. Spanulis je pokretač njihove igre, ali ne zavise samo od njega. Tu je Printezis, njihov timski duh i oni su opasan rival kojeg mnogo respektujemo – zaključio je Teodosić.

NOVOSTI.RS

Ostavite odgovor