SRPSKE RUKOMETAŠICE: Pokazale smo da vredimo

Reprezentativke Srbije u rukometu rekle su da je deveto mesto na Evropskom prvenstvu uspeh i da je njihova ekipa pokazala da vredi i da je pred njom budućnost.

„Imali smo pehove sa povredjenim igračima, ali se nismo obrukale. Pokazale smo da možemo. Samo da budemo zdrave i napredak u budućnosti je zagarantovan“, rekla je reprezentativka Marija Petrović u Geteborgu.

Srbija je u sredu uveče izgubila od Francuske sa 28:21 u poslednjem kolu druge faze i tako zauzela deveto mesto na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Nina Kolundžić, koja je dobila priliku da brani i iskoristila šansu, kazala je da je deveto mesto uspeh.

„Bravo za sve devojke kako su se borile, iako je meč imao mnogo veću važnost za Francuskinje. Pokazale smo karakter, dale sve od sebe i na kraju možemo biti zadovoljne. Deveto mesto je uspeh“, kazala je Nina Kolundžić.

Desno krilo reprezentacije Srbije Željka Nikolić rekla je da je njena ekipa protiv Francuske „odigrala za sebe.

„Odigrale smo za sebe, dok su Francuskinje morale da pobede kako bi se plasirale u polufinale. Pružile smo im kvalitetan otpor. Utakmica je pokazala da ovaj tim može da igra na visokom nivou. Treba verovati u nas. Sa svakom narednom utakmicom samo može biti bolje i bolje“, rekla je Željka Nikolić.

Ostavite odgovor