ON JE NOVAKOV SLEDEĆI RIVAL: Kokain, seks, sujeverje

simonZbog sujeverja koje ga prati godinama, Rišar Gaske neće da servira ukoliko ne dobije lopticu kojom je osvojio prethodni poen. Zato skupljači lopti dobijaju posebne instrukcije pre njegovih mečeva.

Zbog nestašluka, čemu je sklon, Francuz je 2009. dva meseca bio suspendovan sa terena. U krvi mu je pronađen kokain i prvobitno je dobio kaznu od 24 meseca, ali se žalio rekavši da je mu je droga preneta sa usana devojke sa kojom se ljubio. Sudije su u to poverovale. Međutim, daleko teže mu je da ubedi francusku javnost u svoje seksualno opredeljenje, s obzirom na to da tamošnji novinari stalno potenciraju da Gaske voli muškarce i da je bio u vezi sa izvesnim Arnoom Lagardereom. Ipak, on je to više puta demantovao istakavši da je pravi ženskaroš.

Da Rišar nije teniser, verovatno bi bio ragbista, a veliki je navijač kluba Bezije. Prati i fudbal, a najviše se raduje kad pobeđuju Monpelje i PSŽ. Slobodno vreme provodi u svojoj fondaciji, koja pomaže mladima sa problemima da se uklope u društvo i onima kojima nedostaje samopouzdanje.

Kada je reč o uspesima na terenu, Gaske je osvojio Rolan Garos i Ju-Es open u singlu, oba 2002, ali u juniorskoj konkurenciji, gde je bio svetski broj jedan. Otkako je postao senior, uzeo je 12 titula, dve ove sezone (Monpelje i Eštoril), postao je šampion Garosa u miksu 2004, bronze na OI 2012. u dublu, a na slemovima najdalje je dogurao do polufinala, na Vimbldonu 2012. i 2015, odnosno Ju-Es opena 2013.

Najbolji plasman mu je bila sedma pozicija na ATP listi, 2007. dok je trenutno 20. Odlikuje ga jednoručni bekhend, koji mu je daleko pouzdaniji od forhenda. Ima odličan osećaj za volej, veoma je talentovan i svestran igrač. Dosta je brz, servis mu nije posebno snažan, ali jeste precizan.

 

RIŠAR GASKE

o rođen: 18. 6. 1986.

o mesto: Bezije

o prebivalište: Nojšatel

o visina: 185 cm

o težina: 75 kg

o profi od: 2002.

o trener: Brugera/Grožan

o zarada: 11.542.224 $

o skor: 406-235

o najbolji plasman: 7.

o trenutni plasman: 20.

o titule: 12

Novosti.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor