ODBOJKAŠI BRILjIRALI U TEHERANU: Ne zanima nas matematika

Odbojkaše  samo jedna pobeda deli od plasmana na fajnal-siks od 4. do 8. jula u brazilskoj Kuritibi, ali ih ne zanima matematika. „Orlovi“ planiraju da na turniru trećeg vikenda u Kordobi igraju još bolje nego u Teheranu, gde su Argentini, Iranu i Belgiji prepustili samo jedan set.

– Igrali smo mnogo bolje, zrelije, nego prvog vikenda u Novom Sadu. U Teheranu je bilo stvarno fenomenalno. Dosta dobro smo odigrali sve utakmici i mislim da polako dižemo formu. Naročito smo protiv Belgije igrali dosad najpreciznije. U Kordobi overavamo plasman na finalni turnir – ističe tehničar Nikola Jovović.

Odbojkaši su ceo jučerašnji dan proveli u putu. U Kordobu su trebalo da stignu jutros. Vremenska razlika dovodi do toga da će po našoj satnici 17. juna odigrati dva meča, prvi od 2.10 sa „gaučosima“, a od 21.10 sa Bugarskom. U nedelju od 21.10 odmeriće snage sa Brazilom.

– Tako je, u Svetskoj ligi i ne smemo da razmišljamo o naporu, kako bi nam to bio izgovor. Naša koncentracija i razmišljanja moraju da budu usmereni samo na prvog sledećeg protivnika, Argentinu – jasan je selektor Nikola Grbić.

To što su na korak od Brazila ne opušta nikog u našem taboru, a bloker Srećko Lisinac naglašava:

– Dobro smo sebi utabali stazu do F6, potrebna nam je samo jedna pobeda, ali mi ćemo ići na sve tri.

 

FRANCUZI SILNI

JEDINSTVENA tabela prve grupe Svetske lige: 1. Francuska 6 pobeda (18 bodova), 2. Srbija 5 (15), 3. Brazil 4 (13), 4.Belgija 3 (10), 5. Poljska 3 (9), 6. Bugarska 3 (8), 7. Kanada 3 (7), 8. Iran 3 (7), 9. SAD 2 (7), 10. Rusija 2 (6), 11. Italija 1 (4), 12. Argentina 1 (4).

Na F6 u Kuritibi već su se plasirali Brazil, kao domaćin, i Francuska.

Novosti.rs

Ostavite odgovor