NEDOVIĆ: Ruke su nam se vezale KATIĆ: Ovo je realna slika

srbija makedonija nedovicNemanja Nedović rekao je da su on i saigrači loše odigrali protiv Španije i da su zasluženo poraženi u četvrtfinalu Evrobasketa u Sloveniji.

Izabranici Dušana Ivkovića poraženi su od ’crvene furije’ sa 90:60 i naredni meč na Evrobasketu igraju već u četvrtak od 14.30 sa Slovenijom, koja je izgubila od Francuske sa 72:62.

Taj meč je od velike važnosti za ’orlove’, pošto pobedom osiguravaju mesto na Svetskom prvenstvu u Španiji naredne godine.

„Bili smo pod utiskom, ruke su nam se vezale, ali to ne treba da bude opravdanje. Boli nas poraz, većina nas nije igrala protiv ovako jakog protivnika i mogli smo da vidimo koliko su moćni. Ovaj poraz boli, sigurno da nam nije bio potreban, ali verujem u ovaj tim i stručni štab. Biće teško podići se za sledeći meč, ali moramo da pokažemo za šta smo ginuli dva meseca, pošto nam je Svetsko prvenstvo primarni cilj“, rekao je Nedović.

Kapiten Nenad Krstić rekao je da je jedan od razloga poraza i neiskustvo ekipe koja u svom sastavu ima devetoricu debitanata na velikim šampionatima.

„Ne bi trebalo sada da pričam o tome da imamo devet debitanata u timu, ali mislim da je i to uticalo. Većina igrača nije igrala ovakve utakmice, nije to izgovor, jer je trebalo više da se borimo, ali dogodio se takav dan, nikoga nije htelo. Imamo najmlađi tim na šampionatu, sada nas čeka najvažniji meč, moramo da smognemo snage jer se zna naš glavni cilj. Malo smo se i opustili jer je postojala šansa da se borimo za medalje. Naš cilj je Svetsko prvenstvo i biće veliki uspeh ako to ostvarimo“, istakao je Krstić.

Najrealniji komentar verovatno je imao centar Raško Katić.

„Verujem da je ovaj meč realna slika, možda čak i više od realne slike ove reprezentacije“, naglasio je Katić.

 

Ostavite odgovor