MOŽDA I ČOVIĆ ODE: Nekima ističu ugovori, a nekima vreme za razmišljanje

Dok su igrači proslavljali titulu predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je održao kratku konferenciju za štampu tokom koje nije odgovarao na pitanja medija.

– Večeri posle ovakvog uspeha nisu dobre za jake izjave, jer su prisutne emocije koje mogu da vas odvedu u grešku. Tako da ću moje izjave vrlo pažljivo kontrolisati – počinje priču Čović, pa nastavlja:

– Vidim da je u poslednjih mesec dana počelo prepričavanje po medijima, rasturanje, da „ovaj odlazi ovde, onaj onde“. Kao što ste videli, nismo dali nijednu zvaničnu izjavu, ni komentar na to. Tu je bilo 99 odsto neistina. Sad, što se samih medija tiče, znam da pojedini funkcionišu tako da ubace neke dezinformacije. Ako se slučajno nešto pogodi onda je obično komentar ‘evo mi sve znamo“.

Dejan Radonjić je rekao da pravno više nije trener Zvezde, pojedinim igračima je istekao ugovor, neki su poput kapitena Mitrovića već završili sve oko prelaska u Bamberg…

– Imamo nekoliko igrača kojima ističe ugovor, ali to ne znači da neće ostati. To su Tompson, Lazić, Volters, Simonović i naravno trener Radonjić. Ponavljam, ne znači da neće ostati, ali ne znači ni da će ostati. To će biti posao koji nam predstoji do avgusta i početka priprema.

Vreme koje predstoji će dati odgovore i na pitanja ko će iz rukovodstva ostati, a i sam Čović je pod upitnikom.

– Nekima ističu ugovori, a nekima u Upravi, pošto smo volonterski radili, ne ističu ugovori, već ističe period za razmišljanje, pa ćemo videti da li će nastaviti da rade taj posao. Tu spadam i ja. Svako će doneti odluku i uzeti u obzir sve elemente, a naročito ako se sistem koji ste napravili ne poštuje kako bi trebalo, to su realne činjenice i rezultati. Ako budemo dogovorili i ako budemo naplatili sve dugove, a oni nisu od države, da ćemo napraviti sasvim normalnu finansijsku situaciju. Neki misle da nam je isteklo vreme, da smo mogli posle ABA lige da počnemo, a verujem da to misle dobronamerno, ali znamo i mi nešto kada smo ovo uspeli. Posle regionalnog takmičenja nismo mogli da se bavimo svim tim, jer je situacija takva kakva je.

Očekuje Čović da će Zvezda napraviti iskorak sledeće sezone i još jednom je istakao da je Fajnal-for u Beogradu želja.

-Osrednjost posle svega ovoga što smo postigli ne dolazi u obzir. Nisam čovek koji je spuštao lestvicu i kada je bio prozivan i napadan i pljuvan i naslovnim stranama i specijalnim emisijama i stalnim pljuvanjem… Mislim da je KK Crvena zvezda ubedljivo najbolji klub u zemlji. To se procenjuje sportski, rezultatima, a ne na osnovu kafića, blebetanja, naručenih emisija i tekstova – rekao je Čović i dodao da će sledeće nedelje još jednom izaći u javnost sa tačnim ciframa poslovanja od tek završene sezone.

Na kraju je ocenio da je ova godina bila najuspešnija do sada od ulaska sadašnje uprave u klub pre šest godina.

– U tom periodu uspeli smo da osvojimo 10 trofeja. Čestitam velike uspehe i igračima i stručnom štabu, a čestitam i kompletnoj upravi i menadžmentu, koji je uspeo da napravi sistem. Znam da se mnogima ne sviđa kad to kažem, ali šta da radim. Uspeli smo da stvorimo sistem i taj sistem je dao određene rezultate– zaključio je Čović.

Novosti.rs

Ostavite odgovor