MIHAJLOVIĆ: Ženski sport zaslužuje pažnju

Ženski sport zaslužuje pažnju i naš prioritet će biti razvoj vrhunskog, ali i rekreativnog sporta kod devojčica i žena, poručila je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju tog koordinacionog tela, Mihajlović se danas sastala sa bivšom selektorkom ženske košarkaške reprezentacije i osnivačem „Pokreta za žensku košarku“ Marinom Maljković, sa kojom je razgovarala o unapređenju ženskog sporta.

Mihajlović je na sastanku istakla da srpske sportistkinje beleže izvanredne rezultate na međunarodnim takmičenjima, zbog čega predstavljaju uzore devojčicama i ženama u Srbiji.

„Uspesi naših sportistkinja rezultat su talenta, upornog rada i posvećenosti. Naša obaveza je da ih podržimo, ali i da ohrabrimo i motivišemo devojčice i žene da se bave sportom, jer samo ako smo fizički aktivne onda smo i zdrave“, rekla je Mihajlović.

Ona se zahvalila Marini Maljković što brine o ženskom sportu istakavši da će ona podržati svaku inicijativu koja za cilj ima uključivanje devojčica i žena u sport.

„Ženski sport zaslužuje pažnju i naš prioritet će biti razvoj vrhunskog, ali i rekreativnog sporta kod devojčica i žena“, izjavila je Mihajlović.

Marina Maljković se zahvalila potpredsednici Vlade na prilici da predstavi predlog kako da se ženski sport u Srbiji podigne, razvija i prati, a da se ostvare najbolji mogući rezultati.

„Uspeh koji smo postigli sa Pokretom za žensku košarku, želim da proširimo na sve sportove i da animiramo devojčice i žene da se bave sportom, ali i da podržimo naše vrhunske sportistkinje, jer medalje koje osvajaju pođednako su vredne kao i medalje kolega sportista“, izjavila je Maljković.

Ostavite odgovor