LONDON U MISLIMA: Srpski atletičari se spremaju na Kipru

Mihail Dudaš je zaboravio na peh na dvoranskom EP u Beogradu i sprema se da zablista na SP u Londonu. Trofejni desetobojac se sa srpskim atletičarima Lazarom Anićem, Tamarom Salaški, Milošem Raovićem, Strahinjom Jovančevićem, Milicom Emini i Miodragom Đokićem priprema na Kipru.

– Ove godine odlučili smo se da se samo u Londonu takmičim u desetoboju. Pripreme teku prema očekivanjima. Verujem da će dve nedelje takvog režima rada doneti dobre rezultate – ističe Dudaš.

Srpski rekorder planira da ode u Sloveniju na preventivne terapije tetiva, a 20. maja na Kritu takmičiće se u disciplini skok udalj.

– Do SP nameravam da se takmičim što više u pojedinačnim disciplinama, kako bih u London došao maksimalno spreman. Tu planiram da napadnem novi državni rekord – kaže Dudaš.

I državnoj rekorderki na 400 metara (51,89), Tamari Salaški je ove sezone prioritet SP u Londonu (4-13. avgust). Prva takmičenja imaće krajem maja, gde planira da potvrdi normu za SP (52.10), posle čega je očekuje Prvenstvo Srbije i Kup Evrope u junu.

– Takmičarski plan je da tokom juna i jula nastupim na nekoliko mitinga i istrčim što više trka ispod 52 sekunde, kako bih spremno dočekala SP u Londonu. Najveći prioritet je da ostanem zdrava u sezoni i da uživam u treningu i takmičenjima – kaže Tamara.

Novosti.rs

Ostavite odgovor