KSS SE OGLASIO: Denver nije zabranio Jokiću da igra za reprezentaciju!

Poznati menadžer Miodrag Ražnatović je izazvao mnogo polemike u javnosti izjavom da “Nikola Jokić možda neće igrati za reprezentaciju, jer mu Denver savetuje da ostane i radi na svom telu”.

Tim povodom se danas i zvanično oglasio Košarkaški savez Srbije. Saopštenje prenosimo u celosti.

„S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denvera gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS – „Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?“:

– Prema FIBA/NBA dogovoru mi ne možemo i ne želimo da sprečimo Nikolu da igra za nacionalni tim Srbije. Već sam razgovarao sa Aleksandrom Đorđevićem povodom ovoga. Ukoliko budete imali neka pitanja obavestite me – napisao je Karnišovas”.

Ostavite odgovor