KK BIH: Vujošević ostaje bez posla?

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dubravko Barbarić rekao je da ova organizacija nije poslovala u skladu sa zakonom.

Košarkaški savez duguje ukupno oko 1,22 miliona evra što će savez vrlo brzo dovesti do stečaja ukoliko država ne pomogne, rekao je Barbarić na konferenciji za medije.

To bi moglo da se desi već za sedam dana, rekao je Barbarić. Stečaj saveza mogao bi da dovede u pitanje i angažman Duška Vujoševića kao selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Barbarić je rekao da je savezu Vlada odobrila oko 75.000 evra za prošlu godinu, ali da ništa nije dato. On je podsetio i da savez nije privatno vlasništvo nego državni interes.

„U ovom procesu KS BiH može zatražiti reprogram dugovanja, s obzirom na prihode jasno je da te reprograme ne bismo mogli ispoštovati što bi dovelo do toga da otkažemo nastup naše ženske reprezentacije.“ kaže Barbarić a prenosi agencija Patria.

Traži da se formira poseban komitet za spas bosanske košarke ali i da se kreira sistemski pristup finansiranju sporta u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko nakon sedam dana ne dobiju nikakav odgovor, Košarkaški savez BiH zvanično će zaključati kancelariju što znači da će biti zaustavljene sve aktivnosti košarke u zemlji.

Savez ne može da se izbori sa porezima, a generalni sekretar KS BiH kazao je i da su se pojedincima isplaćivale ogromne cifre neosnovano što će pokazati istraga.

Ostavite odgovor