ISPALE! Srbiji malo jedna Ana, Nemice nas izbacile iz Svetske grupe 1 Fed kupa!

TSS
TSS

FED kup reprezentacija Srbije nije uspela da obezbedi opstanak u Svetskoj grupi I Fed kupa, pošto je danas u Šutgartu poražena sa 3:2 u plej-ofu od Nemačke.

Odlučujući poen Nemačkoj donele su Ana Lena Grenefeld i Sabine Lisicki u konkurenciji parova, pošto su pobedile Vesnu Dolonc i Aleksandru Krunić sa 2:0 (6:2, 6:4).

Nemice su odmah na startu meča oduzela servis Srpkinjama i povele sa 3:0, ali Dolonc i Krunić su četvrtom gemu napravile brejk, a potom osvoje svoj servis gem i smanje rezultat na 3:2.

Grenefeld i Lisicki su, međutim, potom ponovo vezale tri gema i tako lako okončaju prvi set u svoju korist.

Srpkinje su u drugom setu bile izjednačene do petog gema, kada su Nemice uspele da naprave brejk, a potom još jedan i dođu do prednosti od 5:2.

Dolonc i Krunić su, međutim, napravile brejk i smanje rezultat, ali su Grenefeld i Lisicki na svoj naredni servis gem iskoristile petu meč loptu i donele treći poen Nemačkoj.

Ranije danas, Ana Ivanović je donela drugi poen Srbiji posle pobede nad Anđelikom Kerber od 2:0 u setovima (7:5, 7:5), dok je Nemicama Mona Bartel pobedom nad Bojanom Jovanovski od 2:1 (6:1, 3:6, 6:3)

Prvog dana takmičenja, juče, Ivanovićeva je pobedila Bartel sa 2:1 u setovima (7:6, 2:6, 6:2), dok je Jovanovski izgubila od Kerber sa 0:2 (5:7, 2:6).

Nemačka će sledeće sezone igrati u Svetskoj grupi I, a Srbija u Svetskoj grupi II Fed kupa.

Ostavite odgovor