INTERVJU NA „ARENI SPORT“: Mamić nudio milione za Živkovića, hteo i Ljajića

Nekadašnji prvi čovek Dinama Zdravko Mamić otkrio je koje je srpske fudbalere želeo da dovede u klub iz Zagreba.

Mamić je imao pik na Adema Ljajića, Andriju Živkovića i Nemanju Maksimovića, a u intervjuu za televiziju „Arena sport“ otkrio i koje je strance koji su završili u Srbiji tim sa Maksimira odbio.

„Našao sam se sa ocem Adema Ljajića i njegovim agentom Furtulom i njegovim ocem u Zagrebu. Išao sam u Beograd da ga gledamo, ali se on povredio. Razgovori su zamrli, onda smo se sreli na pripremama, ali je bilo kasno“, rekao je Mamić za „Arena sport“ i potom pomenuo još dva srpska fudbalera.

„Za Andriju Živkovića sam ponudio 5 miliona evra, još pre nego što je igrao u prvom timu Partizana. Nije bio zainteresovan, a i više strana je delilo njegov ugovor, pa je situacija bila veoma teška. Postojao je i pokušaj da dovedemo Maksimovića, zvao sam njegove roditelje. Jako su prijatni ljudi, razgovarao sam i sa njegovim agentom, svi su mi se lepo zahvalili i pohvalili Dinamo“.

Objasnio da ne bi imao problem da dovede srpskog fudbalera i da čak misli da bi to i trebalo da postane prirodan put za igrače iz naše zemlje.

„Nemam kompleks i mislim da je ozbiljan problem za razvoj Dinama to što srpski igrači ovde ne dolaze da igraju, jer bi bilo puno bolje da najbolji igrači Srbije dođu najpre u Dinamo, a onda da idu preko. Nadam se da će se to promeniti, jer što bi odlazili u inostrane klubove, a ne u Dinamo, ako se želje i ambicije poklapaju“.

Osvrnuo se Mamić i na to što ga više vole u Srbiji, nego u Hrvatskoj.
„Neverovatna nepravda mi se dogodila. Ja sam prošao tu navijačku scenu, imam veliki respekt prema navijačima. Jednostavno, ja sam se borio protiv toga da radikalne grupe preuzmu rukovođenje kluba. Nije to bio problem samo Hrvatske, već celog Balkana. Nisam dopustio da takvi vode klub, to mi je donelo problem. Sačuvali smo Dinamo, ali sam ja izložen strašnom maltretiranju od tih radikalnih grupa“, zaključio je Mamić.

B92.net

Ostavite odgovor