HOĆE NOVU MEDALJU: Odbojkaši putuju na F6 u Poljsku

Odbojkaši danas putuju na finalni turnir Svetske lige u Krakovu i misle samo na svoj prvi duel u grupi K, 14. jula, sa domaćinom, Poljskom. Tek kada okončaju meč sa svetskim prvacima koncetrisaće se na okršaj sa Francuzima. U grupi J su: Brazil, SAD i Italija. Polufinale je 16, a finale 17. jula.

– Već drugu godinu zaredom smo na fajnal-siksu. Pre toga četiri godine nismo igrali završnicu, što nam daje za pravo da možemo da očekujemo dosta. U grupi smo sa rivalima, koji će igrati na OI. Verujem da Poljaci kao domaćini imaju velike ambicije, dok Francuzi poslednjih godina igraju najbolju odbojku i biće neugodan protivnik – ističe kapiten Dragan Stanković.

Igra u grupnoj fazi, pobede nad Rusijom, Poljskom, Brazilom, Italijom vratile su poljuljano samopouzdanje. Zato iskusni bloker smatra da ne bi trebalo previše da se opterećuju rivalima:

– Protiv ekipa kao što su Poljska i Francuska najbitnije je misliti o sebi, svojoj igri. U grupnoj fazi smo u veoma jakoj konkurenciji pokazali da možemo više, tako da očekujemo da damo svoj maksimum na te dve utakmice.

Ukoliko preskoče grupu u polufinalu je sve moguće:

– Plasman među četiri još više će nas motivisati da učinimo sve da se okitimo medaljom, da možda prvi put osvojimo Svetsku ligu. Znam da će svako ko bude igrao izvući sve iz sebe, doprineti ekipi da ostvari što bolji rezultat.

Novosti.rs

Ostavite odgovor