FILIPOVIĆ: Hladne glave i strpljivo protiv Italije

filipovic1Filip Filipović, zvanično najbolji igrač na planeti, smatra da će protiv Italije u polufinalu prvenstva sveta odlučivati mentalna snaga i hladna glava.

– Znamo da nas čekaju sve moguće stvari na koje treba da ostanemo imuni. Ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponasamo do kraja – rekao je Filipović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Srbija se poslednji put sastala sa Italijom na šampionatu sveta 2011. u Šangaju, u finalu, kada je poražena posle produžetaka, uz razočarenje suđenjem, da bi još jedan poraz pretrpela u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu.

Filipović je naglasio da zna kakvo izdanje pripremaju Italijani.

– Svakako moramo da iskoristimo što nemaju levorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljiviji u napadu, čekaju igrača više. U tome su dobri. Moramo da budemo besprekorni, da hladnom glavom prvo pobedimo sebe. Ovde ne odlučuje samo kvalitet, već i niz drugih okolnosti. Mi smo uradili korak više u odnosu na Barselonu, bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje – poručio je Filipović.

Sava Ranđelovic je ukazao na opasnost od trojice italijanskih igrača.

To su centar Ikardi, pa Đordeti i Filjoli. Pritisak je na njihovoj strani jer im pobeda donosi olimpijsku vizu. Mi smo rastereceni, ali hoćemo da damo sve od sebe i uđemo u finale – rekao je Ranđelović.

Centri Slobodan Nikić i Duško Pijetlović su sa devet golova najefikasniji igrači Srbije na turniru.

– Sudije tolerišu grubosti i na to moramo da budemo imuni. Bilo bi dobro da efikasno otvorimo utakmicu i steknemo prednost. Pijetlović i ja ćemo morati da se borimo za dobre pozicije kako bismo omogućili našim odličnim šuterima da dođu od izražaja. Nije mi jasno zbog čega, ali sam zadovoljan što levoruki Galo nije u njihovom timu – rekao je Nikić.

Miloš Ćuk je u polufinalu očekivao Mađarsku, ali smatra da posao sada nije lakši.

– Znamo kako će da igraju, oštro, sa provokacijama kako bi nam skrenuli misli sa događanja u bazenu. Igramo sve bolje, mirni smo u trenucima kada se utakmica rešava i verujem u pobedu – rekao je Ćuk..

Prvi asistent selektora Dejana Savića, Uroš Stevanović istakao je da u meč treba ući mirno, bez panike.

Samo mirno, bez panike, šta god da se događa u bazenu. Ova ekipa ima mentalnu snagu i verujem da može da odigra bez pritiska. Ako budemo igrali našu igru, nema nam ravnih – poručio je Stevanović.

Polufinale između Srbije i Italije igra se u četvrtak od 21 sat.

Ostavite odgovor