ĐOKOVIĆ: Nikoga se ne plašim

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Mastersa u Monte Karlu pobedom nad Žilom Simonom sa 6:3, 3:6, 7:5. Srbin je bio na korak od prvog poraza od Simona posle deset uzastopnih pobeda, ali je uspeo da preokrene brejk zaostatka u finišu trećeg seta.

– Nikoga se ne plašim. Optimista sam, što se tiče mojih rezultata na turniru. Tako je gde god da odem, stekao sam to pravo zbog svega što sam postigao u karijeri. To se nikada neće promeniti. Uvek ću želeti da pobedim u svakom meču, na svakom turniru koji igram. Sa takvim razmišljanjem sam došao do nivoa gde sam sada, rekao je Novak Đoković.

Srpski teniser se osvrnuo i na meč sa Simonom u kome je rival servirao za prolaz dalje, a onda je Đoković prebacio u brzinu više.

– Igrao sam solidan tenis set i po. Imao sam kontrolu, ali sam onda počeo da pravi neiznuđene greške, on je manje grešio i sve se okrenulo. Nisam igrao kao tokom prvih 45 minuta meča, više sam rizikovao i grešio. Treći set je mogao i drugačije da se završi. On je bio dva ili tri poena od pobede. Uspeo sam da se izvučem iz teške situacije. To je verovatno najbolja stvar koju sam uradio. Sjajno je kako sam se izborio sa ovim izazovom, mada nisam igrao kako sam želeo, na nivou na kom sam želeo. Ali, ovaj trijumf će biti dobar za moje samopouzdanje, siguran sam da će mi pomoći na mentalnom planu.

Novosti.rs

Ostavite odgovor