ĐILAS ODLAZI IZ KSS: Vreme je da dođe neko sa novom energijom

Košarka je u Srbiji opet sport broj jedan, što su potvrdile i nedavno završene Olimpijske igre u Riju, gde su naši momci osvojili srebro, a devojke bronzu. Sa dve medalje u Brazilu u igri pod obručima mogu da se pohvale još SAD i Španija.

Uspeh vredan pažnje i divljenja, a jedan deo zasluga pored igrača stručnog štaba ide u ruke i čelnika saveza. Među njima je svakako i predsednik KSS Draga Đilas, koji je objavio da se povlači sa mesta prvog čoveks u srpskoj košarci.

Đilas u opširnom intervjuu Politici pojašnjava da je odluku doneo i pre nego što su naše reprezentacije krenule na drugi kraj sveta, odakle se danas vraćaju ovenčane slavom.

– Smatram da je skoro šest godina dovoljno. Ostvarili smo ogromne uspehe, Savez nema finansijskih problema, uvaženi smo u FIBA. Mislim da je vreme da na čelo saveza dođe neko novi, sa novom energijom. Mandat mi traje do 2019, dvaput su me ljudi košarke birali za predsednika, što je bila velika čast za mene. Odlučio sam da je sad vreme da se povučem i u nekoliko narednih meseci KSS će dobiti novo rukovodstvo, kaže Dragan Đilas

Zemlja košarke je ponovo oživela zahvaljujući Aleksandru Đorđeviću i Marini Maljković.

– Još prošle godine smo potpisali višegodišnje ugovore sa Sašom i Marinom. Samo od njih zavisi dokad će predvoditi ove devojke i momke. Ja se nadam što duže

Đilas je u Sazonovu 83 ušao 2011. godine, a iz nje izlazi bogatiji za dva odličja na muškim takmičenjima (SP i OI) i isto toliko u ženskim (EP i OI).

– Nisam tada razmišljao o medaljama, ali o plaasmanu na Igre apsolutno jesam. Kada su momci postali viceprvaci sveta, a devojke prvakinje Evrope, logično je da se borba za medalje pojavila kao realno očekivanje. Nema razloga da ne kažemo glasno i jasno – u ovoj našoj Srbiji igra se najbolja košarka u Evropi“.

Ostavite odgovor