CR(VE)NO NA BELO: Zvezda dužna plus-minus 30.000.000 €

Copy of stefanovic_dugGeneralni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović obelodanio je izveštaj jedne revizorske kuće, koja je izračunala da je projekcija operativnog duga crveno-belih za 2012. godinu između donje granice od 25,1 miliona evra i najlošije moguće prognoze od 32,9 miliona evra.
“Objektivno, naš dug iznosi oko 30 miliona evra”, kaže Stefanović.
“Danas sam tu pred vama, da raspravimo sve ove stvari, a od sutra će se u Crvenoj zvezdi pričati samo i isključivo o fudbalu“, rekao je Stefanović novinarima na početku sastanka i nastavio: “Informacija o navodnom dugu FK Crvena zvezda od 42,6 miliona evra kako je objavljeno u jednim sportskim novinama potpuno je netačna. U pitanju je izveštaj koji stoji u Agenciji za privredne registre februara ove godine i već je o njemu raspravljano i pisano u medjima i na internet forumima. Klub je više puta objašnjavao koliki trenutni dug ima i ovo je poslednji put da to objavšnjavamo”, istakao je generalni sekretar Crvene zvezde i dodao:
“To je knjigovodstveni konsolidovani bilans FK Crvena zvezda i dva zavisna preduzeća u koja su po zakonu morale da udju rezervacije sredstava za sve višemilonske tužbe koje Crvena zvezda ima na sudovima i hipotetički ako bi sve sporove izgubila u jednom danu u bilansu se taj iznos rezerviše”. kao dug i mora se prikazati. Da bi bilo jasnije, u pitanju je zbirna vrednost sporova od koji je Zvezda neke dobila a mnoge u medjuvremenu rešila i isplatila.
Stefanović je, takođe, rekao da je ova uprava podigla samo jedan kredit i odmah po dolasku u klub, kako bi „moglo da se preživi“, a da su potom samo reprogramirani stari krediti.
„Neki su bili kratkoročni i veoma nepovoljni, jer su rate stizale bukvalno “svaki drugi dan”. Oni su u dogovoru sa bankama reprogramirani na srednji period odplate, od tri, do pet godina, a trenutno radimo na tome da tim istim dugovima produžimo period otplate od oko deset godina, uz grejs period, što je jako važno“.
Prvi operativac Zvezde kaže i to da su potraživanja Crvene zvezde oko tri miliona evra i da klub čeka odluku UEFA i FIFA po pitanju sporova oko Segunda Kastilja i Bernarda Parkera.
„Stvarno je neverovatno, ali kada se odlučuje o tome šta i koliko Zvezda nekome treba da plati, veoma su ažurni, a mi jako dugo čekamo na rešenje spora kada mi nešto potražujemo“, zaključio je generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović.

                                                                                         {loadposition target}

Ostavite odgovor